We’re changing the series, but we’re sticking to the magic, because the next Smallville is the greatest wizard of all time. At the end of season 8, in the episode Hex, we meet the young witch Zatana, who has just retrieved her father’s magical book, the Book of Zatara, with the intention of using it to bring back to life her father, Giovanni (or Anglicized John) Zatara, who died to protect her. In this episode, Zatara is only seen as a shadow during the resurrection period, but some promotional material provided footage for a deleted scene that showed the wizard in the flesh. Zatara is particularly relevant to comics because he made his debut in the same issue of Action Comics as Superman, sharing the title of the world’s first superhero with him. Let’s go over it together.

Giovanni Zatara was born into a family of Italian magicians and it was his grandfather, Luigi Zatara, who passed on his passion for prestige and magic with a birthday present, a magic box. Since the age of fifteen, Zatara has trained every day, but his results did not meet expectations … until he found the diary of his most famous ancestor, Leonardo da Vinci. For some reason, the words in the journal were written upside down and as he read it, the young man unconsciously made a puppet in his room. The dummy didn’t stop until Zatara told him to, but he did respond to the command: He therefore determined that was a descendant of Homo Magi, a race of magicians with a natural affinity for true magic. From there, he began studying the records of his ancestors and was even visited by an alien ghost who became interested in his potential and guided him in his training. He even met another wizard named Madame Xanadu and began an intense relationship with her: When he asked her to marry him, Xanadu refused because she saw her future and wanted no part of it. When he was skilled enough with the sdrawkcab hceeps (upside down), which gave power to his spells, Zatara was finally ready to put on his own show on stage, and with a little talent, he was a great success. What the audience thought was a trick was actually real magic, but Zatara apparently didn’t tell anyone about it. Op een nacht, tijdens een show, brak er een brand uit en Zatara gebruikte haar magie om het te blussen voordat het iemand pijn deed. Het publiek was enthousiast en geloofde altijd dat het allemaal deel uitmaakte van de show, maar Zatara realiseerde zich uiteindelijk dat hij veel kon doen met zijn krachten om mensen te helpen: Vanaf die dag besloot hij ook magie te gebruiken om de misdaad te bestrijden en werd hij een van de eerste superhelden van de moderne tijd. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, leidden zijn successen tegen bedreigingen als de Maanmannen en de Gorilla Koning, evenals tegen vele kwaadaardige tovenaars, ertoe dat andere misdaadbestrijders hem opmerkten en hem uitnodigden om zich bij het Sterren Eskader aan te sluiten.

Giovanni “John” Zatara – Who’s Who

De oorlog werd uitgevochten en gewonnen, en samen met de andere superhelden ontmoette Zatara een andere goede vriendin tijdens de oorlog, Dr. Thomas Wayne. Ze hielden contact en beloofden elkaar weer te ontmoeten in de Verenigde Staten. De tovenaar was trouw aan zijn woord, en voor een tijdje verhuisde hij naar Gotham City, blij om bij zijn vriend te zijn… …totdat Thomas en zijn vrouw, Martha, werden vermoord door een gewone schurk. Zatara, die ervan wordt beschuldigd haar vriendin niet te beschermen, heeft de Verenigde Staten verlaten en is teruggekeerd naar Europa. Hij vestigt zich in Turkije, gedreven door de onophoudelijke strijd met de koning van de hel. Aan het einde van de strijd werd de vijand verslagen, maar Zatara werd begraven onder een aardverschuiving: Hij werd gered door een vrouw, Sindella, die hem weer gezond maakte. Terwijl ze samen waren, werden ze verliefd en uiteindelijk trouwden ze. Sindella is bevallen van haar dochter Zatanna… en is blijkbaar gestorven tijdens de bevalling. Dit nieuwe verlies was het laatste strohalm voor Zatara, die depressief werd en zwaar en nauwelijks voor haar dochter begon te zorgen. Zatara was al jaren van het net af totdat er een oorzaak van verlossing op haar deur klopte: Thomas’ zoon Bruce vond hem en had zijn hulp nodig. De jongeman reisde de wereld rond om zoveel mogelijk vaardigheden te verwerven voor de ene kruistocht die hij gedwongen voelde te ondernemen, en hij had al zijn kennis van ontsnapping en Zatara illusionisme nodig. Gelukkig kan ze een vriendin helpen door haar zoon te begeleiden. Zatara heeft Bruce maandenlang getraind en hem alles geleerd wat hij wist, behalve echte magie, en toen de jongeman eindelijk het huis verliet, stond de oude tovenaar weer op de been, klaar om terug te keren naar de wereld. In die tijd heeft hij eindelijk een goede relatie met zijn dochter opgebouwd, maar helaas heeft dat niet lang geduurd: Zatara keerde niet alleen terug naar het podium, maar vooral ook naar het slagveld, waar hij zijn heldhaftige carrière voortzette. Bestrijding van de kwade Allura, een extra-dimensionaal magisch wezen, Zatara erin geslaagd om haar te vangen met het Zwaard van Paracelsus, maar de boze heks wist hem te vervloeken voordat ze verdween: Door het verbod van Allura zou elk contact, direct of indirect, tussen Giovanni Zatara en zijn clan in de dood eindigen. Zatana was pas achttien, maar Zatara moest haar beschermen. Dus verliet hij de Aarde en koos ervoor om in ballingschap te gaan in het land van Kharma om een manier te vinden om de vloek op te heffen. Met geen enkele manier om haar dochter te waarschuwen, heeft haar verdwijning Zatanna ertoe aangezet om jaren lang te zoeken….

Giovanni Zatara is een man van mysterie, een avonturier die leeft op de dunne lijn tussen werelden en werkelijkheid, worstelend om zijn evenwicht te vinden. Hij is een zeer machtige magiër die letterlijk alles kan, zolang hij maar in staat is om zijn bevelen achterstevoren uit te spreken; hij kan ook zijn ziel van zijn lichaam scheiden om zijn omgeving onzichtbaar te verkennen, en hij bezit een natuurlijke telepathie; hij is ook een zeer bekwame toneelmagiër en illusionist die een aantal prestigieuze trucs en technieken beheerst die hij aan zijn echte spreuken toevoegt, en hij is ook een bekwame vechter. Een van de grootste magiërs van zijn generatie, een moedige en onbaatzuchtige misdaadbestrijder die alles zou doen om de onschuldigen en vooral zijn dochter te beschermen, Giovanni Zatara heeft vele veldslagen gestreden, vele vijanden gewonnen, vele dierbaren verloren: met al zijn macht, in het leven of elders, lijkt hij niet in staat om vrede te bereiken.

Afm:

Hoe je moet laden…

Partner

 

You May Also Like

THE RULES OF THE GAME (1939)

In the film Independent Study in World Cinema an autodidactic nerd tries…

Frankie Raye (Nova) – Who’s Who

The last sign that appears in the Fantastic Four: The rise of…

Accepted (2006) Mill Creek Blu-ray Review –

Judgment Abstract With a taste of 80’s it easily resembles some of…

The Two Towers (2002) Movie Summary

Film and action summary As the Ring’s community is defeated and Sauron’s…